စားျမိန္ျမန္မာဟင္း(ခ်ဥ္စပ္အိေမြွး ဝက္ေျခေထာက္ ရခိုင္ခ်က္ေလးပါ)
ဝက္ေျခေထာက္ကို မီးနွင့္ အနည္းငယ္ၿမိွဳက္ေပးပါ။
(အေမြွးမ်ားကြ်မ္းသြားေစရန္၊ဟင္းအနံ့ပိုေကာင္းေစရန္ နွင့္ ဝက္ေျခေထာက္အေရာင္လွေစဖို.ပါ။) မီးၿမိွဳက္ထားေသာ ဝက္ေျခေထာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငါးပိ၊ မန္က်ဥ္းသီးအနွစ္၊ နႏြင္း၊ ဆား၊ အရသာမွဳန္.၊ ေရာင္တင္မွဳန္. နွင့္ ဆီတို.ကိုအိုးတစ္လံုးထဲ ထည့္ပါ။ •နာရီဝက္နပ္ၿပီးလွ်င္ ေရမထဲ့ေသးပဲ နွင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္.ေမြွၿပီးလံုးပါ။
•ၿပီးလွ်င္ ေရ ၄ ခြက္ (1000 ml) ထည့္ကာ high heat နွင့္ မိနစ္ ၂၀ ခန္.တည္ပါ။
•ၿပီးေနာက္ medium heat သို.ေလွ်ာ့ကာ ေနာက္ထပ္နာရီဝက္ခန္.တည္ပါ။(၃၊ ၄ ခါေလာက္ေမြွေပးပါ) •အသားေလးႏူးကာ အရည္ခပ္ျပစ္ျပစ္ေလးျဖစ္လာလွ်င္ မီးကိုပိတ္ၿပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေမြွးေမြွးေလးနွင့္ အိအိေလးျဖစ္ေနေသာ ဝက္ေျခေထာက္ ရခိုင္ခ်က္ကိုအရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။
(Chaw Su's Food Friends မွကူးယူတင္ျပပါသည္)
********************************************************************************
ဝက္ေျခေထာက္ကို မီးနွင့္ အနည္းငယ္ၿမိွဳက္ေပးပါ။
(အေမြွးမ်ားကြ်မ္းသြားေစရန္၊ဟင္းအနံ့ပိုေကာင္းေစရန္ နွင့္ ဝက္ေျခေထာက္အေရာင္လွေစဖို.ပါ။) မီးၿမိွဳက္ထားေသာ ဝက္ေျခေထာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငါးပိ၊ မန္က်ဥ္းသီးအနွစ္၊ နႏြင္း၊ ဆား၊ အရသာမွဳန္.၊ ေရာင္တင္မွဳန္. နွင့္ ဆီတို.ကိုအိုးတစ္လံုးထဲ ထည့္ပါ။ •နာရီဝက္နပ္ၿပီးလွ်င္ ေရမထဲ့ေသးပဲ နွင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္.ေမြွၿပီးလံုးပါ။
•ၿပီးလွ်င္ ေရ ၄ ခြက္ (1000 ml) ထည့္ကာ high heat နွင့္ မိနစ္ ၂၀ ခန္.တည္ပါ။
•ၿပီးေနာက္ medium heat သို.ေလွ်ာ့ကာ ေနာက္ထပ္နာရီဝက္ခန္.တည္ပါ။(၃၊ ၄ ခါေလာက္ေမြွေပးပါ) •အသားေလးႏူးကာ အရည္ခပ္ျပစ္ျပစ္ေလးျဖစ္လာလွ်င္ မီးကိုပိတ္ၿပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေမြွးေမြွးေလးနွင့္ အိအိေလးျဖစ္ေနေသာ ဝက္ေျခေထာက္ ရခိုင္ခ်က္ကိုအရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။
(Chaw Su's Food Friends မွကူးယူတင္ျပပါသည္)
********************************************************************************
1 ေယာက္ ေဆြးေႏြးခဲ့တယ္:
အားပါးဒီ၀က္ေျခေထာက္ဟင္းကို၀ေအာင္စားၿပီး ကုလားမေတြကိုတန္းစီၿပီး
လိုးျပစ္လိုက္လို႔ ကေတာ႔ေတာ္ေတာ္အရသာရွိမွာပါဘဲ။
Post a Comment
မိတ္ေဆြတို ့၏ ေဆြးေႏြးမူ ေဝဖန္မူ အား လိူက္လွဲစြာ ၾကိဳဆိုပါသည္။
သင္တို႔၏ ေဝဖန္ အၾကံေပးမွူတို႔အား ေဖာ္ျပခြင့္ရရန္ ေခတၱ ေစာင့္ဆိုင္းပါ ။